Pomáhám podnikatelům tvořit profesionální weby, které dokonale naplňují potřeby návštěvníků a ve dne v noci prodávají. Zjistěte o mně více.

Co je to webhosting a jak ho získat

Co je to webhosting a jak ho získat

V minulém díle jsme si popsali 8 jednoduchých kroků, jak být jediní na světě, aneb zaregistrovali jsme svou první doménu. Pokud stále svou vlastní doménu nemáte, přečtěte si nejprve článek o tom, jak to udělat, protože dnes na něj navážeme dalším krokem.

Doména sama o sobě nám totiž moc užitku nepřinese, protože je to jen adresa, pod kterou náš web budou moci lidé na internetu vyhledat. K čemu by nám ale byla adresa, na které nic nebude. Je proto potřeba vytvořený web nahrát někam, kam bude naše adresa, tedy doména směřovat. A tím místem je právě webhosting.

Jak ale vybrat ten správný webhosting pro váš web?

K dispozici máme celou řadu služeb, které webhosting poskytují bezplatně. To je ale často jejich jediná výhoda. Naopak nás zde čeká spousta omezení v podobě reklam, nemožnosti napojení na vlastní doménu atd. Pokud se chceme těchto omezení zbavit, je potřeba zaplatit. A cena je pak často vyšší, než pokud využijeme placený a neomezený webhosting hned na začátku.

Ale pozor, ani placený webhosting nemusí být zárukou toho, že budete mít to nejlepší.

Mně osobně se nejvíce osvědčila firma WEDOS, u které registruji všechny své weby. Poskytuje skvělé služby, skvělé ceny a nechybí ani skvělá podpora. A právě u tohoto poskytovatele si ukážeme, jak zaregistrovat webhosting. A nebojte se, není to nic složitého.

Jak na to?

  • V první řadě přejděte na web firmy WEDOS, případně na web jiného vámi oblíbeného poskytovatele těchto služeb (postup bude podobný).
  • Pokud jste si už podle předchozího článku u WEDOSU registrovali doménu, pak se rovnou přihlaste.
  • V hlavním menu klikněte na druhou položku zleva – Webhosting. Před sebou uvidíte podrobný popis webhostingu a jeho dvou variant, které WEDOS standardně nabízí. Pokud svůj web budete tvořit jako opravdu jednoduché statické stránky (pouze HTML), pak můžete klidně využít variantu MiniWeb, kterou k doméně získáte zdarma. Pokud se ale chystáte na svůj web nasadit redakční systém (to je náš případ), je třeba sáhnout po variantě NoLimit, která splňuje veškeré požadavky pro provoz redakčního systému. Klikněte na tlačítko Objednat.
  • V horní části zobrazeného formuláře zadejte název své domény (v mém případě stranky-online.cz). Další parametry si projděte, ale standardně je měnit nemusíte. Stejně jako v případě domény i zde můžete použít Slevový kupón. Napište mi a pokud bude nějaký k dispozici, rád vám ho pošlu. Nakonec potvrďte svůj souhlas se smluvními podmínkami a pokračujte k dalšímu kroku.
  • V dalších krocích vyplníte své fakturační údaje a celou objednávku tak dokončíte. Na váš e-mail poté dorazí instrukce k provedení platby. Jakmile bude platba provedena, stačí už jen chvíli počkat a web bude funkční. Poznáte to tak, že si do prohlížeče zadáte adresu své domény (např. stranky-online.cz) a před sebou uvidíte stránku s nápisem Webhosting je aktivní.

A teď už máte připraveno všechno pro to, abyste mohli na svůj web nainstaloval redakční systém. O tom ale zase někdy příště 🙂

Víte, že jsem napsal ebook o tom, jak celý web vytvořit od začátku do konce a navíc tak, aby vám vydělával? Tady najdete více informací.

Pomáhám podnikatelům tvořit profesionální weby, které dokonale naplňují potřeby návštěvníků a ve dne v noci prodávají.

Odebírejte novinky

Klikněte na tlačítko a vložte svůj e-mail. Jakmile tady bude něco nového, budete o tom vědět mezi prvními.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.