Pomáhám podnikatelům tvořit profesionální weby, které dokonale naplňují potřeby návštěvníků a ve dne v noci prodávají. Zjistěte o mně více.

Umožněte lidem vás kontaktovat

Kontakt je základním předpokladem úspěšného podnikání. Ať už je váš obor jakýkoliv, lidé vás budou chtít kontaktovat. Existují různé způsoby, jak toho docílit. Podnikatelé ale často zapomínají na ten úplně nejzákladnější. Vytvořit stránku s názvem Kontakt a přidat na ni proklik do hlavního menu.

Pokud čtete mé články pravidelně, tak víte, že jsem se nedávno rozhodl připravit celou sérii článků, návodů a tipů, které vám pomohou vytvořit vlastní web tak, aby vám usnadnil práci a ušetřil čas.

Teď už třeba víte, jaké jsou TOP důležité funkce webubez jakých stránek se neobejde. Víte, jak připravit úvodní stránku, stránku se svým příběhem i katalogem toho, co lidem můžete nabídnout. Kontaktem, na který se zaměříme dnes, to ale určitě nekončí. To nejlepší vás teprve čeká.

Mým cílem je předat vám v následujících týdnech a měsících veškeré know-how, které jsem se sám učil několik let. Na zlatém podnose se budu snažit vám servírovat informace, které budete moci ihned začít používat sami pro sebe.

Vytvoření stránky Kontakt

Je to jednoduché. Tak jako jiné stránky, vytvořte na svém webu stránku s názvem Kontakt. Použijte tento jednoduchý název, protože podle statistik ho lidé vyhledávají nejčastěji.

Aby byla dobře vidět

Nutit návštěvníky hledat znamená odradit je. Lidé jsou zvyklí na to, že proklik na stránku s kontaktem je přímo v hlavním menu po pravé straně. To je prostě základ.

Dalším místem, kde se vyplatí proklik na kontakt umístit, je patička. Můžete do ní přidat menu s proklikem na další důležité stránky webu. Naopak ty méně důležité v patičce být nemusí. Proklik na kontakt by ale určitě chybět neměl.

Nakonec můžete na kontaktní údaje odkazovat přímo na konkrétních stránkách. Hodit se to může na stránce s vaším příběhem nebo v katalogu produktů, kam přidáte třeba tlačítko s proklikem. Odkazovat můžete ale i přímo v textu s pomocí odkazu. Prostě na všech místech, kde se to hodí a kde byste odkaz na kontakt sami očekávali.

A obsahovala správné informace

Dostávám se k tomu, co všechno na stránku Kontakt uvést. Jsou to následující údaje:

  • Fakturační údaje vás nebo vaší společnosti (včetně IČ),
  • telefon,
  • e-mail,
  • v případě potřeby další údaje (provozovna, otevírací / pracovní doba, ve které vás zákazníci mohou zastihnout osobně / telefonicky, reakční doba na dotazy…),
  • povinně zveřejňované informace (zápis do živnostenského / obchodního rejstříku, informace o EET…),
  • prokliky na další relevantní stránky (obchodní podmínky, zásady zpracování osobních údajů…)
  • mapka,
  • kontaktní formulář.

Kontaktní údaje přímo do patičky

Výše jsem psal o tom, že je dobré proklik na stránku s kontaktem přidat i do menu v patičce. V patičce se ale někdy hodí uvést ty nejdůležitější kontakty jako je adresa, telefon a e-mail přímo. Díky tomu budou vidět všude a lidé se nebudou muset nikam proklikávat.

Nechce se vám čekat?

Možná se vám nechce čekat, než si všechno přečtete na blogu. A to je v pořádku. Každý to máme trochu jinak. Mám pro vás tři řešení.

  • Web academy online – online kurzy pro tvorbu webu, marketing i online prodej. Každý si vybere, co ho zrovna zajímá. Někdo začne postupně krok za krokem. Někdo se do toho obuje naplno. Ale ještě se chystá, tak prosím o trochu strpení.
  • Intenzivní živé školení jeden na jednoho – setkáme se osobně a během jednoho nebo dvou dnů vám všechny ty informace s radostí předám. Je to fakt “nalejvárna”, tak že je dobré se na to pořádně vyspat.
  • Pomůžeme vám – weby a vše s nimi spojené tvoříme nejen pro sebe, ale i pro své klienty. S radostí vám tedy pomůžeme rozjet i ten váš projekt.

Jak jinak to dnes zakončit

Dostáváme se ke konci dalšího článku. Věřím, že vám přinesl další inspiraci a informace, jak si usnadnit život díky webu a podnikat s radostí. A pokud se chcete na cokoliv zeptat nebo s něčím pomoci, neváhejte nás kontaktovat 🙂

Pomáhám podnikatelům tvořit profesionální weby, které dokonale naplňují potřeby návštěvníků a ve dne v noci prodávají.

Odebírejte novinky

Klikněte na tlačítko a vložte svůj e-mail. Jakmile tady bude něco nového, budete o tom vědět mezi prvními.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.