Pomáhám podnikatelům tvořit profesionální weby, které dokonale naplňují potřeby návštěvníků a ve dne v noci prodávají. Zjistěte o mně více.

Jak jednoduše změřit rychlost webu

Lidé při tvoření svého webu velmi často podceňují jednu základní věc. Tou věcí je rychlost. V předchozích článcích jsem psal o tom, jak se negativně projevují na rychlosti nepřiměřeně velké obrázky nebo nesmyslné množství nainstalovaných pluginů.

Nejhorší na tom je fakt, že tvůrce většinou ani netuší, že jeho web jede jako slimák. Během tvorby se všechno ukládá do paměti prohlížeče, a to urychlí načítání při dalším pobytu na webu. Ale nedej bože, když se paměť prohlížeče vymaže. Web se v ráně načítá klidně i desítky sekund. A to je fakt k vzteku. Nový návštěvník je tak ve vteřině fuč.

Schválně, za jak dlouho se načte váš web?

Ještě před tím, než se pustíme do vlastního měření, bych měl zmínit, jaký je vlastně takový ten optimální čas, za který by se měla webová stránka načíst? Obecně se udává čas okolo 4 sekund.

Pojďte si vyzkoušet, jak je na tom váš web. Nástrojů pro měření existuje mnoho. Osobně mám dobré zkušenosti s nástroji Pingdom Tools. Website speed test nejen že změří, jak dlouho to vašemu webu trvá, ale ukáže i místa, která to způsobují. Může za to velký obrázek? To sami hned uvidíte.

Do pole URL na stránce Website speed test vložte url adresu svého webu a klikněte na tlačítko Start test.

Po chvíli měření jsou před vámi výsledky. V základním přehledu se dozvíte, jak dlouho se stránka načítala, jaká je její velikost nebo jak si stojí v porovnání s ostatními weby.

Podrobný přehled uvádí do detailu každou operaci, která se během načítání stránky provádí a informuje vás o místech, která je potřeba zlepšit.

Tak co, jakého času jste dosáhli? Podělte se s námi dole v komentářích.

7 TIPŮ, ABY VÁM WEB VYDĚLÁVAL

Příručka pro podnikatele, kteří nemají web, nebo jim ten stávající nefunguje. 7 oblastí, které většina podnikatelů podceňuje, dělá je špatně nebo dokonce vůbec.

Pomáhám podnikatelům tvořit profesionální weby, které dokonale naplňují potřeby návštěvníků a ve dne v noci prodávají.

Odebírejte novinky

Klikněte na tlačítko a vložte svůj e-mail. Jakmile tady bude něco nového, budete o tom vědět mezi prvními.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.