Pomáhám podnikatelům tvořit profesionální weby, které dokonale naplňují potřeby návštěvníků a ve dne v noci prodávají. Zjistěte o mně více.

Jak založit firemní e-mailovou schránku

Jak založit firemní e-mailovou schránku

Víte o tom, že i díky e-mailové adrese můžete vypadat a působit ve svém oboru více jako profesionál? Velká spousta podnikatelů používá pro komunikaci se svými klienty své soukromé e-mailové schránky. A to dokonce i v případě, že mají vytvořeny webové stránky. Nebylo by na tom nic až zas tak špatného.

Nebudeme si ale nalhávat, že taková hezky vypadající e-mailová adresa, která nese název vaší značky nebo firmy, nevypadá o dost lépe. Abych uvedl příklad. Mám založený web na doméně www.umimeudelatweb.cz. Proč bych měl používat svůj soukromý e-mail, když si mohu zdarma založit schránku s názvem třeba lukas@uuw.webacademyclub.cz.

Ruku na srdce, nevypadá to lépe? Dnes se tedy podíváme na to, jak si u Wedosu založit vlastní firemní e-mailovou schránku.

Předpokládám, že u Wedosu máte už zaregistrovanou doménuwebhosting, jak jsme se učili v předešlých článcích. Pokud doménu, webhosting nebo dokonce ani jedno nemáte, pak prosím nejprve mrkněte na předchozí dva články 🙂

Postup jak na to – krok za krokem

  • Přihlaste se do svého zákaznického účtu u Wedosu.
  • V horní části administrace klikněte na záložku Webhosting.
  • Poté v seznamu webhostingů vyhledejte ten svůj a klikněte na něj. Otevře se tak jeho detail.
  • V menu po levé straně klikněte na odkaz E-mailové schránky.
  • Před sebou uvidíte tabulku se všemi e-mailovými schránkami, které spadají pod vybraný webhosting. A právě v tomto seznamu jednoduše klikněte na možnost Vytvořit novou schránku.
  • Teď už stačí jen vyplnit jednoduchý formulář. Nejdůležitější je zvolit si název e-mailové schránky, tedy jeho část před @. Následně si zvolte heslo (TIP: Můžete využít generátor hesla ve formuláři a to tak, že kliknete na ikonku klíče).
  • Pokud chcete, můžete do pole Přesměrování nastavit klidně i svojí soukromou e-mailovou schránku, do které budou všechny zprávy automaticky přeposílány.
  • Ostatní parametry můžete zatím klidně ponechat, nicméně určitě doporučuji aktivovat volbu Ukládat spam do samostatné složky. Tím se v e-mailu vytvoří nová složka Spam a všechny nevyžádané zprávy se tak nebudou plést v doručené poště, ale budou automaticky odfiltrovány.
  • Nakonec v horní části formuláře klikněte na tlačítko Vytvořit schránku.
  • Hotovo. Jak jednoduché, že ano 🙂

Pokud se budete chtít do své nové schránky přihlásit, pak si jen do prohlížeče zadáte adresu https://webmail.wedos.net/ a pro přihlášení vložíte svůj e-mail a heslo.

A pokud jste zvyklí využívat pro správu pošty některou z aplikací jako je MS Outlook, Thunderbird nebo třeba Mail v OS X, nemějte strach. I takto vytvořenou e-mailovou schránku si tam můžete jednoduše nastavit. Stačí znát adresy serverů příchozí pošty – IMAP (případně POP3) a odchozí pošty (SMTP), dále uživatelské jméno (to je váš e-mail) a heslo (to pro přihlášení).

Kde zjistím adresy SMTP a IMAP (POP3)

  • V zákaznickém účtu Wedosu klikněte na záložku Webhosting a otevřete si detail toho svého.
  • V tabulce Adresy služeb pak uvidíte konkrétní adresy SMTP, IMAPPOP3, které pro nastavení můžete použít.

Na závěr mám pro vás pozvánku. A to ne jen tak ledajakou. Právě jsem totiž otevřel nový online kurz Web Academy Online, ve kterém se společně budeme učit tvořit profesionální web. Pokud je to něco, co vás zajímá a v čem jste nadšení, rád vás uvidím uvnitř. Vstupenku máte navíc do konce února za 50%.

Vstoupit můžete zde >>>

Pomáhám podnikatelům tvořit profesionální weby, které dokonale naplňují potřeby návštěvníků a ve dne v noci prodávají.

Odebírejte novinky

Klikněte na tlačítko a vložte svůj e-mail. Jakmile tady bude něco nového, budete o tom vědět mezi prvními.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.