Pomáhám podnikatelům tvořit profesionální weby, které dokonale naplňují potřeby návštěvníků a ve dne v noci prodávají. Zjistěte o mně více.

5 TOP důležitých funkcí webu

Aby váš web správně fungoval, přinášel vám výsledky, které očekáváte, a pro návštěvníky nebyl jen místem, kde si můžou něco koupit, musí splňovat celou řadu požadavků. V dnešním článku se dozvíte, bez jakých TOP pěti funkcí se dnes žádný web neobejde.

V následujícím období mám pro vás připravený celý seriál nabitý informacemi a praktickými tipy z oboru tvorby webu. Na konci byste měli mít ucelený přehled o tom, jak se svým webem začít, co na něm nesmí chybět, jak jednotlivé součásti vytvořit a jak vše rozpohybovat, abyste přivítali první návštěvníky a samozřejmě i zákazníky.

Ještě připomenu, že pokud by vás zajímaly základní informace o tom, co je to doména, webhosting, jak se instaluje redakční systém a podobně, mrkněte na starší články, ve kterých vše popisuji srozumitelnou formou.

I babička ho postaví

Není to tak dávno, kdy se každý web musel programovat od píky. Na to, že by si ho kdokoliv udělal sám, nebylo ani pomyšlení. Prostě nebyla to žádná levná sranda.

Dnes jsou naše možnosti úplně někde jinde. Proto s oblibou říkám: „i babička ho postaví” (myslím ten web).

Přesto jsou možnosti editace webů stále dost velkou překážkou. Jen málo podnikatelů chce na začátku do webové stránky investovat desítky tisíc. Raději si nainstalují WordPress, v něm některou z tisíců bezplatných šablon a hurá investovat korunky do reklamy, abych měl co největší návštěvnost.

Praxe ale ukazuje, že na začátku do takového webu investujete velké množství svého času a když na něj pak pár měsíců nesáhnete a budete chtít něco změnit, budete v koncích.

Alternativou jsou různé vizuální editory. I ty se dají sehnat zdarma, pokud oželíte občas trochu krkolomné ovládání, absenci podpory v češtině nebo riziko rozhození webu po aktualizaci.

Další možností je využít placených platforem, které většinou nabízí jednoduché ovládání, české prostředí, rozsáhlou nápovědu a samozřejmě podporu v češtině (neplatí to u všech). Jednou takovou je MioWeb. Sami na něm weby pro své klienty tvoříme.

Výhoda pro nás = spoustu výhod pro klienta. Web jsme schopni postavit v krátké době, v profesionální kvalitě, za dobrou cenu a zákazník si ho sám zvládne ovládat. Výhoda pro nás tak znamená i výhody pro našeho zákazníka. A tím samozřejmě jeho spokojenost. Je to i váš případ? Nechcete tvořením webu ztrácet čas a raději se budete věnovat tomu, co vám jde a baví vás to? Dejte nám vědět a rádi vám pomůžeme.

Responzivní zobrazení

Co znamená slovo „responzivní”? Jednoduše řečeno vlastnost webu, díky které vypadá i funguje skvěle nejen na počítači, ale i na mobilu nebo tabletu. Nezapomínejte, že telefon má dneska každý. Správné zobrazení webu na mobilu je prostě základ.

Většina tvůrců webových šablon (i těch zdarma dostupných) se snaží responzivitu řešit za vás. Web si prostě naklikáte v počítači a když na něj pak mrknete z mobilu, vypadá dobře. Stojí ale zato vyzkoušet si to hned na začátku, než na tvorbě strávíte spoustu času. Mohlo by se stát, že kvalita na mobilu bude dosti mizerná.

U moderních řešení jako je MioWeb, je to standard, u kterého nešlápnete vedle.

Rychlost načítání

Rychlost webu neovlivňuje jen platforma, na které ho vytvoříte, ale především jeho obsah. Web by se měl načítat rychle, protože návštěvníci nejsou zvyklí čekat. Pokud se jim stránka bude načítat desítky sekund, asi půjdou pryč.

Počítejte s tím. Obsah, který na web budete vkládat, optimalizujte. Více informací o tomto tématu najdete v jednom z minulých příspěvků.

Zabezpečení

Máte web vytvořený ve WordPressu? Zkuste si na něm vytvořit uživatele se jménem admin a jako heslo dejte třeba své jméno. A pak se s někým můžete vsadit, jak dlouho bude trvat, než dojde k jeho napadení. Samozřejmě to v žádném případě nezkoušejte.

Na internetu se pohybuje spousta (jako fakt hodně) robotů, kterým jde o dvě věci. Nabourat se do webu a vložit tam spam. V horších případech i škodlivý kód, který rozesílá spam emailem apod.

Rozhodně na bezpečnost nezapomínejte. I o tomto tématu už jsem psal.

HTTPS

HTTPS je jedním z hlavních témat tohoto roku. Většina webů stále běží na zastaralém http protokolu, který útočníkům značně zjednodušuje cestu do webu. Webové prohlížeče dokonce varují uživatele o možných rizicích, pokud vstoupí na web, který není zabezpečen HTTPS protokolem s bezpečnostním certifikátem.

Určitě tedy doporučuji, nechat si HTTPS na svém hostingu aktivovat. Zvlášť pokud začínáte s novým webem.

ZDARMA - NÁVOD JAK UDĚLAT WEB

Abyste měli vlastní web, nemusíte být grafik ani programátor. S tímto návodem to zvládnete třeba za jedno odpoledne úplně sami. Vyzkoušejte si, jak je to snadné.

Správný obsah a sledování chování návštěvníků

Roboty snažící se do webu nabourat odhánějte. Naopak návštěvníky je potřeba zaujmout. Od toho je kvalitní obsah, který na vašem webu nesmí chybět. Jaký typ obsahu a stránek myslím, a co by měly tyto stránky obsahovat, se podíváme zase příště. A podíváme se i na to, jak sledovat a vyhodnocovat chování návštěvníků na webu. Bude toho dost, tak se těšte.

Pomáhám podnikatelům tvořit profesionální weby, které dokonale naplňují potřeby návštěvníků a ve dne v noci prodávají.

Odebírejte novinky

Klikněte na tlačítko a vložte svůj e-mail. Jakmile tady bude něco nového, budete o tom vědět mezi prvními.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.