Pomáhám podnikatelům tvořit profesionální weby, které dokonale naplňují potřeby návštěvníků a ve dne v noci prodávají. Zjistěte o mně více.

Jak smazat SPAM z komentářů a jak se mu bránit

Většina uživatelů se dříve nebo později setká na svém webu s jednou poměrně zásadní komplikací. A to zvlášť v případě, kdy píšou blogové články a dopředu nepodniknou žádné preventivní kroky k obraně. Tou komplikací je SPAM, který se začnou snažit nejrůznější roboti na internetu za každou cenu dostat do komentářů blogových článků.

Obrana je naštěstí velice jednoduchá. Pokud už včera bylo pozdě a nějaké ty spamové komentáře na svém webu prostě vidíte, nevěste hlavu. I pro vás dnes budu mít jednoduché řešení.

Jak hromadně smazat klidně i tisíce SPAM komentářů?

Odpovědí na tuto otázku je plugin WPCommentCleaner. Po jeho instalaci do svého webu uvidíte v administraci WordPressu vlevo položku CommentCleaner. Po prokliknutí před sebou uvidíte jednoduchou tabulku se třemi řádky.

  • Un-Approved Comments uvádí celkový počet neschválených komentářů.
  • SPAM Comments uvádí celkový počet komentářů označených jako SPAM.
  • Approved Comments uvádí celkový počet schválených komentářů, tedy těch, které jsou už na webu viditelné.

U všech tří řádků uvidíte tlačítko DELETE. Tím všechny komentáře daného typu jednoduše odstraníte. Nově přidané spamové komentáře jsou přitom většinou rovnou označeny jako SPAM, nebo jsou neschválené. Můžete tak snadno odfiltrovat relevantní komentáře, které můžete schválit a zbývajícího spamu se jednou pro vždy zbavit.

TIP: Buďte opatrní a nesmažte si relevantní komentáře, které na webu chcete. Operace je totiž nevratná. Pokud si nejste jisti, raději svůj web před použitím pluginu zálohujte. Na této stránce najdete návod, jak web zálohovat klidně i automaticky.

7 TIPŮ, ABY VÁM WEB VYDĚLÁVAL

Příručka pro podnikatele, kteří nemají web, nebo jim ten stávající nefunguje. 7 oblastí, které většina podnikatelů podceňuje, dělá je špatně nebo dokonce vůbec.

Úspěšná obrana proti SPAMU

Pokud v tuto chvíli máte svůj web od nevyžádaného spamu vyčištěn, je na čase použít nástroj, který vás před spamem do budoucna ochrání. Tentokrát mám na mysli jednoduchý plugin Anti-spam.

Anti-spam najdete v knihovně pluginů WordPressu podle obrázku se symbolem červeného zavináče.

Po instalaci plugin aktivujte a tím je vše hotovo. Nic dalšího už nastavovat nemusíte.

TIP: Jestli-že jste do této chvíle nějaké řešení proti spamu už používali a přesto váš web neochránilo, tak po nasazení pluginu Anti-spam doporučuji další pluginy pro ochranu před spamem vypnou a ideálně odinstalovat. Mohly by spolu kolidovat a ochrana by tak nebyla ideální. Je to stejné, jako se nedoporučuje používat více antivirových programů na stejném počítači.

Pomáhám podnikatelům tvořit profesionální weby, které dokonale naplňují potřeby návštěvníků a ve dne v noci prodávají.

Odebírejte novinky

Klikněte na tlačítko a vložte svůj e-mail. Jakmile tady bude něco nového, budete o tom vědět mezi prvními.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.